
اطلاعات مفید در رابطه با کیملیک یا کارت شناسایی ترکیه و مزایای داشتن آن؟
کیملیک همان کارت اقامت و یا کارت شناسایی ترکیه بحساب می آید که در ترکیه با نام T.C. Kimlik Kartı شناخته می شود. T.C. مخفف جمهوری ترکیه و کیملیک نوماراسی به معنای شماره شناسایی یا همان شماره ملی مخصوص به کشور ترکیه میباشد. این شماره همانند اثر انگشت برای هر فرد حقیقی منحصر بفرد میباشد. تمامی اطلاعات فرد حقیقی از زمان تولد تا زمان مرگ در سیستم متصل به این شماره ثبت میگردد. این اطلاعات توسط میکروچیپی که بر روی کارت تعبیه شده است قابل دسترسی می باشند.
طبق قانون اساسی جمهوری ترکیه برای خارجیان متقاضی اقامت، کارت شناسایی و به تبع آن شماره شناسایی صادر میشود. این شماره به دو صورت موقت و یا دائم می باشد. شماره موقت زمانی صادر میگردد که شخص متقاضی خارجی بوده و صرفا قصد اقامت در ترکیه را داشته باشد. در این مورد کارت هایی معمولا به رنگ صورتی (صرفا جهت اقامت) و آبی (جهت اقامت موقت کاری) برای شخص صادر میشود و یک شماره شناسایی موقت به وی اعطا میگردد. مشخصه این شماره ها این است که با رقم ۹۹ شروع میشوند. درصورتی که شخص پس از مدتی موفق به دریافت شهروندی و پاسپورت ترکیه شد. این شماره تغییر یافته و یک شماره شناسایی دائم به فرد اعطا میگردد.
انجام کلیه امور کاری بدون داشتن این شماره غیر ممکن میباشد. سیستم دولت الکترونیک در ترکیه پیشرفت بسیار زیادی کرده است. بطوریکه با داشتن شماره کیملیک .T.C می توانید تقریبا تمامی امور را اداری را انجام دهید. کیملیک کارت شناسایی ترکیه
برخی از امکانات دولت الکترونیک در ترکیه
- دریافت گواهی عدم سوء پیشینه، دریافت برگه محل اقامت (اقامتگاه)، اطلاعات مربوط به شجره شخص
- پرداخت قبوض، اطلاع از هرگونه بدهی به دولت اعم از مالیات و پرداخت آنها
- اقدام جهت صدور پاسپورت، گواهی نامه، کارت های شناسایی، تعویض و تمدید آنها
- دسترسی به تمامی مدارک و سوابق پزشکی اعم از گزارش های پزشکان، چکاپ ها، آزمایشات و … دریافت وقت معاینه
- دریافت برگه دانشجویی، اتصال به بانک و افتتاح حساب، اطلاع یافتن از نمره کریدت (اعتبار) برای انجام امور مالی و کاری
موارد فوق الذکر تنها چند مورد از ده ها امکان ارائه شده توسط دولت الکترونیک است که پیش نیاز آن داشتن شماره کیملیک .T.C یا همان شماره ۱۱ رقمی شناسایی در ترکیه می باشد.
طبق قانون اگر شخصی در ترکیه اقدام به خرید اموال غیر منقول نماید (کمتر از مبلغ ۲۵۰ هزار دلار) و به مدت پنج سال در این کشور اقامت کند میتواند برای اخذ کارت دائم یا همان کارت ملی اقدام کند. (شرط مهم در این مورد این است که فرد مقیم در این پنج سال کمتر از ۳۶۰ روز از ترکیه خارج شده باشد)
مورد بعدی در صورت داشتن اقامت کاری میباشد که فرد مقیم بعد از پنج سال اقامت کاری مشروط به اینکه بیمه کاری پرداخت شده باشد و کمتر از ۳۶۰ روز از ترکیه خارج شده باشد اقدام به دریافت تابعیت نماید. شرایط بالا شامل اقامت تحصیلی هم میشود، بشرطی که از سال چهارم اقامت کاری دریافت شود تا به دولت ثابت کند که شخص مراجعه کننده جهت دریافت شهروندی تمکن مالی جهت زندگی در ترکیه را دارد.